30 ianuarie 2011

0

Televiziune, Comunism şi bulele de săpun!

Mi se pare mie, sau pentru Mass-Media din Moldova a venit din nou comunismul? Oare nu se vede cât de multe restricţii are presa noastră "liberă"?! Sau, a 4-a putere în stat nu are voie să ştie tot ce face statul? O dată cu venirea Partidului Democrat la conducera supremă, adică preşedinte interimar - Lupu, şi primvice preşedinte al parlamentului - Plahotniuc, presa e dată la o parte, şi prin asta e ascuns toată cireaşa de pe tort de cetăţeni!
More

29 ianuarie 2011

1

Vecini, Eurovijn, presă, mâncare!

Când stă pe Facebook, se aude şi la mine! E vecinul meu de la 7, are sowboofer şi se dă tare printre vecini! Eu tot am da nu mă dau!
Eurovijn 2011. Au trecut şi ei, acei 25, aşa, a lehamete, căci au de crăpat şi de pătrăţit pân` pe 26 februarie ohoho cât de mult! Nu înţeleg, cine face finala Eurovisionului la o lună de la semifinale? Organizare anul ăsta-o brânză!
More

28 ianuarie 2011

2

Gazul ăsta, "pute"!

Pute cu adevărat, fiindcă-i scump, e foarte scump, şi nu ne vine ce trebuie în ţevi. Suntem amăgiţi de stat, sau de distribuitorii de gaz că ne vine gaz natural în ţevi, însă e aer, fâşâie dezastruos şi încă mai e şi scump! Nu pot să-mi închipui cum rezistă ce ce nu au rude pest hotare care să trimită bani lunar, dacă nu săptămânal! Demnitarilor nu le arde de legi ce ar schimba ceva în regimul de salarizare, căci, pe zi ce trece salariile scad simţitor, dar preţurile cresc, şi cresc mult! De ce nu caută soluţii pentru a ieftini gazul, dar fac alegeri anticipate în fiecare an, căci deja ele au devenit o tradiţie, doar că data şi luna în fiecare an se schimbă! De ce nu cresc salariile dacă totuşi există o laudă, ascunsă de lume, de creştere a bugetului?! De ce nimeni nu-i pune la punct pe ruşi, ca să nu ridice gazul, special pentru Modova, în fiecare an?! De ce vă permiteţi iPad-uri, pe când cineva visează ani de-a lungul la un calculator, de la reduceri?!
More

24 ianuarie 2011

1

Nişte prefăcuţi!

În Moldova a ajuns moda numirilor, şi anume a numirilor de ani! Spe exemplu, anul 2011 a fost numit în Europa Anul Pădurilor, ca Moldova să nu fie mai brează, a fost numit şi la noi anul acesta-al pădurilor. Dar, în întreaga Europă se petrec acţiuni de plantare a pomilor, sau crăţenie pe afară, Gen "Hai Moldova!", sau altceva, însă la noi se fac doar conferinţe, la care asistă elevi impuşi să stea acolo sau maturi ce ar putea ieşi cu toţii la o curăţenie generală, sau o plantare de arbori, însă nu o fac. Mai ceva, azi dimineaţă, la Radio Moldova, întâmplător am ascultat ştirea despre ce am speciict mai sus, la final însă, jurnalista a spus, "pe parcursul anului se vor petrece o serie de evenimente pentru a celebra anul 2011 ca an al pădurilor", poate formularea a fost un pic alta, însă sensul e acelaşi! Păi reiese că se fac de ruşine ai noştri cu aşa numiri, spun că Anul 2011 e Anul Pădurilor doar pentru a face laudă printre europarlamentari.
More

20 ianuarie 2011

2

La INTEROGATORIU...Natalia Catan!

| Vezi şi pagina proiectului, click aici!


Natalia Catan, prezentatoarea şi persoana pe care ai mereu plăcere să o vezi! O avem pe mcile ecrane în week-end de la 21:00, şi de luni până vineri de la 15:00, aducându-ne Primele ŞTIRI! Cariera, începută în presă, contiună în televiziune, şi anume acolo, unde îi place să lucreze. Mereu găseşte o persoană cu care ar vorbi, mereu găseşte dispoziţia bună, oriunde nu s-ar afla! Aşa că vă invit să-i descoperiţi firea optimistă şi atrăgătoare din INTEROGATORIUL de mai jos!


1. Cum e să informezi publicul în week-end?

În week-end ştiu că oamenii sunt mai degajaţi, mai liberi, mai aproape de cei dragi, şi aduc ştirile exact în această maieră.

2. Ce doreşti să faci pe viitor?

Ce fac acum, însă, vreau să mai adaug şi câteva detalii.
More

17 ianuarie 2011

14

Televiziunile din Moldova, şi publicul lor!

Fiecare televiziune, chiar şi din Moldova, are publicul său, căruia i se dedică cu trup şi suflet ca să-i satisfacă plăcerile şi cerinţele. Gândesc că există oameni care privesc doar un gen de televiziune, ascultă doar un gen de muzică sau radio, şi sunt bazaţi pe monotonie. Deşi, sunt oameni, ca mine, care doresc să vadă toate genurile de televiziune, să asculte o multitudine de genuri de muzică ş.a.m.d. Eu văd fiecare televiziune din MD cu un public în faţa ei, pe care, unele posturi, îl antrenează sau îl manipulează, depinde şi de televiziune.
More

15 ianuarie 2011

0

O picătură de Eminescu

Ceea ce nu am descoperit noi, şi nu am intuit vreodata, ceea ce nu credeam că v-om citi sau asculta nicicând, ceea ce e cu adevărat frumos, însă nedescoperit până acum 161 de ani este ceea ce azi numim "Literatură Eminesciană"! Azi, de ziua marelui poet, s-au adus  milioane de cuvinte frumoase despre personalitatea, Mihai Eminescu. Pentru a serba ziua lui, trebuie să luăm în mâini cartea cu poezii scrise de el, iar gândul să ne ducă în lumea Luceferilor şi a poeziei.
More
0

Moldova PRIVEŞTE şi ascultă!

Se pare că televiziunea online în Moldova nu e totuşi pasivă. Cu ceva ani în urmă, când apăreau primele streaminguri live ale posturilor de televiziune din Moldova, era un chin şi un coşmar să priveşti online postul. Deasemenea, nu multe televiziuni se avântau să îşi dea postul şi pe internet, din cuza audienţei extrem de mici. Acum, însă, e altceva. Cei ce stau în faţa calculatorului nu mai caută telecomanda printre obiecte ca să dea la un post sau altul, acum nu se mai butonează pe telecomandă, acum se dă click pe post. Dacă totuşi a trecut lumea mai mult pe online, am creat siteul Moldova PRIVEŞTE, plin cu televiziuni de toate genurile şi vârstele. Însă mai târziu lui "PRIVEŞTE" i s-a mai alăturat şi "ascultă", pentru că e mai comod să intri pe un site şi să ai de toate, decât să dai de-a clickuri, până ar da ortu popii mouse-ul. Apoi am introdus şi 2 posturi WEB, PRIVESC.EU şi CURAJ.TV, sper ca categoria să mai crească, cât de curând cu noi posturi! Deci, azi am scos la iveală şi primele date despre accesările siteului Moldova PRIVEŞTE şi ascultă!
More

14 ianuarie 2011

0

Moldova 1 - nu place!

M-am abţinut de la orice comentarii sau critici referitor la ceea ce face Moldova 1, cum arată ea, după renovarea din vară. Nu am spus nimic pentru că speram, şi visam că nu va fi aşa cum este acum. Deşi toţi spun că este bună Moldova 1 acum, şi e mai frumoasă, o spun cu jumătate de gură. Mai bună poate e, însă mai frumoasă nicidecum. Să fiu sincer, logo-ul precedent era măcar mai frumos ca minusculitatea şi urâţenia ce o vedem în prezent, sus, în dreapta! S-ar putea măcar să se inspire de la vre-o televiziune naţională din una din ţările Uniunii Europene, să se adreseze la un specialist în "probleme" de design. La compartimentul generice stau cel mai rău pe ţară, cred! Singurul generic ce îmi place, cât de puţin, e al emisiunii "Moldova în direct", deşi nu în întregime, la final apare logoul emisiunii, care nu e cel mai frumos! La calitatea ştirilor şi materialelor date pe post, sunt, cred eu, cu un nivel mai sus ca NIT (nu degeaba am accentuat calitate), adică rău şi de această dată! Au inclus acum şi burtiere, ce să zic, urâte, oribile chiar! Se includ ca în CCCP, nici un fel de efect, nimic!
More

11 ianuarie 2011

0

Ce-i bun, nu-i mult, chiar şi în Televiziune!

Plăcerea totuşi, are limite! Şi aici mă refer la ceea ce e bun, în televiziune. Salutare Naţiune, aşa ne spunea Andrei Gheorghe 15 duminici la rând, şi păcat, e gata. Au fost doar 15, mai multe nu v-or mai fi! Deşi mulţi vorbesc că Andrei Gheorghe este un mafiot român, arta şi profesionalismul cu care se dedică televiziunii sunt nespus de mari. Era singura emisiune de divertisment din Moldova, la care mă puteam uita. Cum se spune, ce e bun e puţin, însă ra*at avem mult, şi în televiziunea naţională, şi în posturi private. Mai e Las` că-i ghini, deasemenea este o emisiune de divertisment la care mă pot uita, însă acolo se fac discuţii doar între Seva şi Bogdan, genul emisiunii în sine e diferit de Salutare Naţiune.
More

9 ianuarie 2011

0

RetrosWeek | 3-9 ianuarie 2011

Tot acasă, des pe internet, altceva nu aş găsi să fac, dacă nu aş avea vacanţă!

Luni. Odihnă. E Anul Nou doar, şi, cum se spune la moldoveni, orice sărbătoare durează 3 zile. Eu 3 zile sărbătoresc stând acasă.

Marţi. Fotografii pe zăpadă, cu zăpadă, în zăpadă, nu mie, unor fete, tare interesate de poze!

Miercuri. Parcă simţeam că joi va fi o zi grea!

Joi. Toţi comentau, pe blog bineînţeles, pe Tănase. Are ceva Timpul ăsta de toţi de el se leagă.
More

8 ianuarie 2011

2

TV, între profesionalism şi glumă!

Avem sau nu profesionişti în televiziune? Nu sunt critic sau expert în jurnalistică, însă la părere am dreptul! La o simplă comparaţie între prezentatorii de talk-show, ştiri, meteo şi sport de la noi, şi cei din România, avem cu ce concura. Deci, am decis să fac eu comparaţia, rezltatul îl vedeţi mai jos!

Talk-show:
RO-Cristian Leonte (PRO TV) - MD-Mihaela Gherasim (PUBLIKA TV)
  Nu am găsit un bărbat care ar prezenta mai bine ca Mihaela vre-un talk-show de la noi. Lorena Bogza ar mai avea de muncit.
More

6 ianuarie 2011

0

Răspicatele gânduri ale lui Constantin Tănase

Când se ajunge în Moldova la trădat feciori şi la aruncat vorbe aiurea, termină şi lumea să mai citească! Da, am un blog! Da, scriu pe el! Da, dacă am blog, sunt blogger (ca mulţi alţii)! Da, dacă sunt blogger nu înseamnă că gata, sunt gafoman respins de presa normală, sau individ ratat ce vreau să răzbat în cohorta "liderilor de opinie"!
More

4 ianuarie 2011

0

La INTEROGATORIU...Sergiu Bezniţchi!

| Vezi pagina proiectului, click aici!

Dacă s-ar fi inventat "dimineţile cu somn", ar fi toate ale lui! Despre cine e vorba? Sergiu Bezniţchi, bineînţeles, el domnul din dreapta ecranului, deşteptătorul de la Jurnal TV! Anume aşa este pentru mine Sergiu! Dimineaţă de dimineaţă îl vedem şi auzim vorbimd cuvinte optimiste pentru zilele abia începute, de la prima oră! Despre el vorbesc acum, pentru că a completat şi el Chestionarul cu 30 de întrebări al proiectului La INTEROGATORIU! Ce a răspuns vedeţi mai jos!

1. Ce supune profesia de jurnalist în Moldova?

Nu înţeleg întrebarea.

2. Care e atmosfera zi de zi în echipa Deşteptării?

Destul de împovărător parcă să te trezeşti dimineaţa devreme, pe parcurs, însa, devine incendiar şi interesant.

3. A cui a fost ideea realizării rubricii Deşteptarea prin bloguri?
More

3 ianuarie 2011

0

PUBLIKA TV însureşte şi începe a vorbi cu "jargoane"

Două evenimente mari azi! Am aflat că PUBLIKA TV însureşte şi că vorbeşte cu "jargoane!" De fapt a însurit burtiera lor, dovada în imaginea de mai jos.
Click pe imagine pentru a mări!

More

2 ianuarie 2011

0

RetrosWeek | 27 decembrie 2010-2 ianuarie 2011

Am scăpat o săptămână de RetrosWeek, aveam examene, şi de astea! Dar, acum scriu, mai departe ce am făcut săptămâna asta!

Luni. Vesel de dimineaţă, cauza: la Moldova 1 am văzut o emisiune, era hazlie, depinde din ce parte priveam!

Marţi. Totul în acea zi depindea de notebook, dar internetul mergea mai rau ca vaca pe gheaţă! Preocupat şi de ce vo-i îndupleca vineri! E Revelion doar!
More

1 ianuarie 2011

0

2011, început cu stângul!

Cineva când are de gând să strice anul, o face! Unii, deja au încercat asta! Spre exemplu, zilele astea, încă în 2010, mama mea, că lucrează la staţiunea balneară din Cahul, a primit "în dar" un calendar, frumuşel, al anului 2011. Calendarul reprezintă staţiunea balneară Sanatoriul "Nufărul Alb" din Cahul! Însă când am ajuns să citesc mesajul despre "Balneoterapia..." nu am înţeles nici o iotă! Citiţi şi voi mesajul din imaginea de mai jos.
More