8 septembrie 2011

Cratițe uneori

imagine de pe adevărul.ro
Moș Mișa îi bătrân. Nu foarti dar totuși. Uneori îi diștept. Și când îi diștept spuni lucruri și vorbe interesanti. Cum că ăla e corupt, sau ăla e prost. Bun om, și drept, uneori. Dar cum dreptatea lui se limitează numai în vorbe, nu e mult. În vorbe, pentru că nu poate mai mult, e bătrân, și amuș i se rupe un os la ceva mai masiv. Așa că moș Mișa îi mai suflă una-două lu` nepot-so, Dorinel.

Dorinel ăsta, e ca un elev de clasa a cincea, vrea multe dar poate puține. Chit că părinții nu-i dau voie. Uneori totuși seamănă a om cu scaun sub fund, uneori nu. Dar are legături din frunze cu ghiaghia Vlad.

Dar despre ghiaghia Vlad post spune că e serios serios. Dar atât de serios că el deamu a uitat și sensul cuvântului serios. Dar e puțin ca tras pe față, ca cartea de Damă când o calcă mașina, sau ca pisica când i se termină viețile. Parcă nu-i ajunge o doagă câteodată. Uneori e tembel, uneori bun, uneori nu e, iar uneori își trimite un prieten de afacere să grăiască la ștucile alea cu sunet, în locul său. Dar el în schimb tucma îi invidos și îl urăște, ca pe un vecin prea bogat, pe alt Vlad, deamu puțin albastru la ale lui.

Vlad ăsta, e ca un cotropitor. Parcă nu-i ajiunji câteodată. Se aruncă ca vaca în paie, nesăturatul. Fură, nu ca cei cu portmoneele în "marșrutcă", mai serios, ca cariile din dinți, așa fură ăsta. Are fobie de hârtii tipărite frumos, cred. Tot i se pare că nu-i ajung, un hapsân serios, mai pe scurt. El e drug di șel drug-drug cu Marian4ik, și pe Odnoklassniki tot.

Marian4ik îi cu Ne znakomliusi peste tot. Parcă umblă cu capul în nori, că de fapt așa și umblă. Ia-ș recomanda o căcilă cu buboncic, ca să-l tragă de ea cei care au nevoie de el. Ela fost în relații, amu îi v razvode, cu un Vladimir, tare roșu, da roșu ca racu.

Ăsta, Vladimir racul, sau ce porecle mai are el acolo, e prostănac. Ba râgâie, ba se, mă scuzați de cuvânt, ca*ă. Ca un pensionar taaaaare prost. E și zbârcit și mai dă aere de macio la vârsta lui de piatră-crapă. El în viață a avut un scop, să-i încurce pe toți, răi și buni. El e cam supărat amuian pe Igariok, că așela o dat bașli undi nu trebu și o mâncat la borș lu șini nu trebu. Ei, aiși îi treaba serioasă.

Igariok îi bucătar în ograda lu Vladimir aista racu. Dar o început a aduși carni di la americani, și s-o mai îngrășăt, dar nu-i de asta. Igariok are o delă tare neserioznaya, niș lu Dorinel nu-i plași, și să mai zic de restu. S-o legat cu Zâna asta, de parcă Zâna îi mare fotoshopistă.

Zâna Găina îi acum partener de delă cu Igariok. Ii amândoi tari să kalbasesk prin diferite fapte, mai cheamă și pe ăștia cu camerele să-i filmeze cum se scarpină. Zâna nu e serioasă deloc, era odată să ajungă cu fundul pe scaunul care nu trebu. Dar asta e!

Despre mahala am vorbit, pentru cine a înțeles altceva.

Cât de tare e mahalaua asta, dar eu tot o evit. Trâmbițează ca niște cratițe jămălțuite. Se aseamănă ei cu niște tipi, superzvida pe la noi, dar pe la sate îs oamenii din gazete. Mai în scurt, cratițe uneori!

V-a plăcut?

Mulțumesc!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu