10 februarie 2011

Radiourile din Moldova, şi site-urile lor!

Moldova la categoria Radio stă, binişor, poate puţin mai bine ca la televiziuni. Din toate posturile ce le avem, o bună parte au deja site, iar majoritatea au şi streaming LIVE!

PUBLIKA FM. Site-ul e publika.md, deşi acolo nu este vre-un compartiment special pentru FM! Aşteptăm deci!

AQUARELLE FM. Au un site practic, uşor, bun, şi plasează majoritatea emisiunilor ce au fost pe web, să poată asculta şi cei ce nu au reuşit. Frumos de la ei! Îmi place că au player special, al lor, pentru LIVESTREAM, asta aduce multa lume! Bravo!Discovery FM. La ei site-ul e mic, de tot, e aparte, rar vizitat şi deloc practic. Sau să faci site în alt site e frumos la noi? La lucru Discovery!


Fresh FM. Au site, doar atât pot să spun, au, dar pagini, info, foarte puţin. Se dau pe engleză un pic, mulţi nu înţeleg ce vor, dar în schimb au LIVE, deşi prin player extern.HIT FM. Au un site pus pe imagini, totul e în jpg la ei, o imagine veche sus, un logo învechit şi el, dar cu popularitate, şi un LIVE care câteodată nu mergea, până zilele trecute. La renovare HIT!

Jurnal FM. Aici am doar de criticat. Au cel mai greu şi prost site.Deşi frumos, nu are nici o parte bună, cu câteva playere care mai mult încurcă acolo. cu un desgn furat de la siteurile străine, cu 2 crawl, care nu-şi au locul acolo, şi cu emisiuni care deja nu mai există, adică, un site rău de tot! Hai să facem site, Jurnal!

KISS FM. Da, e ca kissfm.ro, doar că nu au acel player ca la ei. Bun, dar uneori monoton. Asta cred că depinde de România mult, da?
Maestro FM. Au promis că ieşe curând şi versiunea în română a siteului, dar tot aşteptăm. Deşi au un site superb, căci e flash, cu design frumos, o duc mai rău cu LIVE-ul. Pe versiunea html a siteului este, uitat într-o parte linkul corect către streming, dar cel de pe flash nu merge! Erori Maestro, corectati-le!

PRO FM. Un site învechit şi uitat. Deşi la apariţie aveau un boom printre siteurile radio din Moldova, acum nu mai au acea popularitate de atunci! Rău!
Radio Moldova. Aici parcă ar fi un trust media, totul la ei e pe trm.md, şi nimic bun din asta. Bine că au mai pus şi WebCam din studio, să-i vedem cum fac calitate proastă!
Radio Vocea Basarabiei. Are site bunicel, dar nu foarte practic! Începe a cânta LIVE-ul la accesarea siteului, deşi nu prea mulţi iubesc asta. Mai bine ar face un player aparte, atunci ar fi mai bine, e imposibil de citit ştiri când ţipă, la volum tare, muzică sau altceva de la RVB!


Europa Liberă. Design ca al celorlalte posturi RFEL din alte ţări, practic, mai mult un site de ştiri decât al unui post de radio, dar dacă aşa e brandul!PRIME FM. Au un site frumos, puţin cam greu, şi nu merge că au pus WebCam pe prima pagină, trebuie aparte. Îmi place că au player pe prima pagină, adică nu că e pe prima pagină, dar că îl au, s-ar putea să-l mute, adică ar fi o metodă mult mai bună. Şi le recomand şi lor, ca şi tuturor, nu puneţi toate bogăţiile pe prima pagină. Nu e bine!

Părerile din acest articol îmi aparţin!

| Imagini: PUBLIKA FM, AQUARELLE FM, DISCOVERY FM, FRESH FM, HIT FM, JURNAL FM, KISS FM, MAESTRO FM, PRO FM, RADIO MOLDOVA, RADIO VOCEA BASARABIEI, RADIO EUROPA LIBERĂ, PRIME FM.
| Vadim Zgherea 2011

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu