26 iunie 2011

Cică

Cică mai trecu` o săptămână banală, crăpată ce evenimente, plină de putoare şi nimic concret la final. Nu am înţeles încă ce vor politicienii noştri prăfuiţi să ne spună. Dar, să le luăm pe toate la rând.

Din vina unor "urozi" a fost făcută una cu pământul prima Poştă din Chişinău. Pe cât de serioşi par a fi, şi se bat cu pumnii de tablă-n piept că au dreptul de a strica, nu le e ruşine să dea jos un aşa monument istoric, căci, mă gândesc, într-o zi, fiii sau nepoţii lor îi vor întreba ceva de genul:
- Tati, tati, dar unde este sediul primului Oficiu Poştal din Chişinău?şi un răspuns pe măsură:-Păi, tac-tu l-o dărmat!
Uite laudă pe capul fiului. Scenă banală, dar foarte înţeleaptă, căci tatăl meu primise, când eram eu mic, multe întrebări de acest gen.
Altă laudă măreaţă pe capul unor politiceni, Teatrul de păpuşi. De ce nu s-au îndreptat buldozerele spre acest fictiv conflict. Doar fiecare din politiceni ştie că presa iubeşte şi scandalurile, pe lângă monotoanele ştiri din viaţă. Le fac pofta, da? Se macină ca nişte mancurţi între ei, şi noi, oamenii, cei care suntem puterea în stat, că parcă democraţie se numeşte, suntem lăsaţi baltă chiar din prima zi după alegeri, căci, ei doar nu au nevoie de noi, de spatele nostru, Italia, Spania, Grecia şi toată Europa are nevoie.


Încă o problemă care mă tot macină, dar care e transpirată deja, un pic, Gunoiştea de la Ţânţăreni. Cineva, uitasem cine, spunea că adică mai este loc la Ţânţăreni pentru câteva zeci de tone de gunoi, şi că nu mai au unde depozita deja, şi roagă mult pe acei cetăţeni să dea acordul de a transporta gunoi acolo. Ho ţară! Te-ai ţicnit? Cum Dumnezeule să trăieşti cu mii de tone, dacă nu mai mult, lângă tine, şi să-ţi mai ceară să mai transporte încă. Parcă-s retardaţi oamenii ce ne conduc, unii. Parcă şi-au ieşit din minţi. Oare chiar e atât de greu de copiat, până la urmă, pe europeni, cum recilează şi cum prelucrează ei gunoiul? Ba e foarte simplu. Ah da, nu au bani ai noştri, asta era, motivul veşnic. Păi să aibă miliarde, că tot spun că nu au bani. Tot nu le ajung, ca nesăturaţii se apucă de halupe de euro, care sunt predestinaţi aşa-zisei dezvoltări a ţării şi democraţiei în republică. Poate şi ajung bani, nu mă mir că nu toţi, dar nu se văd rezultate vizibile, sau, proiectele care sunt implimentate au aşa condiţii, că numai moldovenii le-ar accepta, şi de asta tot vin bani, dar rezultate tot mai puţine şi mai puţine. Să trăiţi dragilor! Sper ca peste 20 de ani să trăiesc într-o ţară cu drumuri bune, democraţie la un pas următor, şi unde mi-ar plăcea să calc dimineaţa, într-o ţară ce se numeşte Moldova! Vă mulţumesc!

| Vadim Zgherea 2011

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu