2 aprilie 2011

Televiziunile din Moldova, cu design şi cu tot!

Colaj luxone.blogspot.com cu logourile posturilor descrise în articol
Nu ştiu cât de corect am să fiu, dar unele televiziuni din Moldova au început a face treabă bună, altele - s-o ia razna! Vorbesc serios! Dar, ca să fiu mai clar, am să descriu situaţia.

Încep cu PUBLIKA TV. Aceştia nu au multe schimbări în ultimul timp, însă vo-i descrie ce cred eu că e bun, şi ce nu, la ei. Emisiunea AutoStrada, una foarte bună, de calitate, fac totul cum se cade, la nivel, dar nu prea îmi place cum se descurcă Voscoboinic acolo, şi grafica emisiunii, anume platoul, e prea de tot, dacă ar filma afară sau în alte locuri şi circumstanţe, cred că aş fi un telespectator fidel al emisiunii, acum sunt doar telespectator! Campania Poveştilor, una destul de bună, poate nu urmăresc eu atât de mult postul, dar ar fi bine să aibă continuare, căci au succes aici şi ei dar beneficiarii cărţilor. La design încep a fi mai buni, însă, nu pot să zic că au cel mai super design, pentru că aici îi întrece altcineva, şi, tema designului general nu cred că ar permite extremism, aşa că se menţin, cum mi se pare, cresc în rating, aşa că curând cred că vor fi la nivel.

Jurnal TV, îl laud, şi îl aplaud. Ei au un design foarte bun, excelent, şi foarte reuşit pentru o televiziune deja generalistă. Bravo Jurnal! Acum nu mă dezamăgiţi, după ce azi am citit şi un interviu cu un om de la ei, am înţeles că doresc ca totul să fie în Limba Română, aşa că deja încep a pleca supărările mele referitor la traducerea din rusă a filmelor, dar şi că vor avea filme româneşti, din talpă şi studio de fimări, istorice, şi de toate. Bravo! Dar, au şi restanţe la capitol. Odată cu schimbarea designului şi structurii, puteau să schimbe şi unele burtiere mai nereuşite şi genericul de la ştiri, asta e o restanţă mai veche, că mie de la început nu mi-a plăcut genericul ştirilor, acum măcar cartoanele pentru publicitate le-au schimbat, e mai bine aşa! Cam atât, nu am ce comenta aici mult, sunt bravo şi gata!

PRIME se menţine pe locuri. Dacă nu ar retransmite Pervâi Kanal din Rusia, cred că ar fi un post de televiziune excelent, mai ales că au emisiuni foarte bune, bine gândite, bine puse la punct, şi bine structurate. Au oameni de treabă, muncitori, deştepţi. Fac treabă bună, mai mult, acum am citit că Nicu Timofti va avea show la PRIME, şi că spotul publicitar apare acum, în aprilie. Bravo Nicule, ai făcut ce trebuie, ai evoluat.

PRO TV CHIŞINĂU. Mie îmi pare că acest post va dispărea, sau doar vor rămâne ştirile de la 8, adică mult cunoscutele ştiri de la 8, cu Angela Gonţa, dacă nu-şi va lua şi ea bagajele. Purşisimplu am văzut că foarte mulţi părăsesc compania. Nici PRO FM-ul nu e ceea ce a fost o dată. Nu e cel post de radio, transmis doar în Chişinău şi Cahul, care făcea campanii, mai ales aceea când postul de radio şi TV au fost la sud, şi au promis să meargă în toată ţara, dar nu au mai făcut-o, sau CABINA PRO TV, care a avut succes printre telespectatori. Nu mai sunt acea televiziune de suflet, şi regret asta. Îmi pare rău că pleacă, aşa, fără să zică măcar Adio!

NIT. Nu comentez. Sunt rataţi în multe puncte de vedere. În primul rând, am depistat că nu au make-up specialişti la post, prezentatoarele încalcă orice norme de machiaj, unghii, şi ce ţine de astea, acolo, fardându-se singure. Fac o treabă de nimic.

2 plus. Ce pot să zic, transmit TVR 1, să o facă sănătoşi mai departe. Nu au potenţial de mare televiziune la noi, nu au program propriu, doar ştiri, nu au cu ce concura. Atât!

Moldova 1. Promisiunile lor...tot promisiuni se fac. Numai promit televiziune mare şi băţoasă, nu fac un pas măcar, unul, cât de mic. Au tot aceleaşi programe de nimic, stau cu un divertisment expirat, dar sper şi eu, cum face toată lumea. Totul va fi bine!

Noroc TV. Aceştia sunt buni! Poate nu au tot ce le trebuie, dar fac treabă bună. La design am să-i laud, la proiecte, la faptul că, mi se pare mie, migrează spe 16:9, sau poate nu, vom vedea! Succese, nu pot nimic mai mult să le spun.

EuroTV. Când am auzit că se relansează am crezut că gata, vine know-how-ul dorit şi aşteptat în Moldova. O brânză. Dintr-un ra*at puturos au făcut unul mai mare, dar fără putoare. La logo nu mai zic, acela măcar seamănă a logo? Ecaterina Mitin-Stratan, cea care mi-a făcut o dată reclamă la PUBLIKA, la blog, cu care mai apoi am făcut şi cunoştinţă, speram că va face treabă bună, căci a plecat dintr-o televiziune de calitate, dintr-un mediu foarte bun, dar a făcut o iotă, a stricat ce era deja stricat. Nu înţeleg prostia moldovenilor de a retransmite canale străine, mai ales că Euro TV şi Altv TV (despre care nu am ce spune) au făcut şi amăgeli cu aceste retransmisii, conform spuselor şi dovezilor lui Dimex.

Nu mai am comentarii, doar succese le doresc posturilor descrise mai sus, şi ca data viitore când mai scriu aşa păreri lungi, să fie mai scurte din cauza lipsei greşelilor şi neajunsurilor, adică doar un Bravo şi atât! Vă mulţumesc!

| Vadim Zgherea 2011

10 comentarii:

Anonim spunea...

Eu voi
Tu vei
El/ea va

Unknown spunea...

Da, scuze, si eu azi dimineata am observat ca am scris greseli! ora 12 noaptea totusi! Mersi!

Anonim spunea...

poti sa-mi trimiti linku-l (link-urile) de unde ai luat logo-urile te rooooog!!!!!!! ms

Unknown spunea...

Pai eu le am in calculator, de mai de mult!

Octavian RUDEANU spunea...

Un comentariu scurt dar important: Jurnalul de cand s-a metamorfizat acum doua luni, nu mai poate fi privit Live pe internet din strainatate - de ce oare ?

Unknown spunea...

Deloc? Incearca aici http://livetvmd.blogspot.com/2011/01/jurnal-tv.html , dar daca nu merge, inseamna ca au restrictie de a difuza programele in strainatate, din cauza ca au filme, procurate de acolo!

Unknown spunea...

Mi se pare ca te-ai cam grăbit sa le faci prohodul celor de la Pro TV. Angela Gonta e cea mai buna prezentatoare de stiri si Lorena Bogza e cea mai buna moderatoare. Sa nu se supere Mihaela Gherasim si altii, dar nu am vazut In Profunzime invitati care sa-si dea intrebari reciproc iar moderatoare sa stea si sa se uite cum acestia se dueleaza fara sa intervina...

In plus mi-a placut ca au televizat meciul Suedia-Moldova. O sa le mai arate celorlalte posturi cum trebuie de facut televiziune ;)

Unknown spunea...

Mircea, nu vad PRO TV-ul de alta data, desi, dupa o discutie cu un om, am sa-mi schimb parerea, au intentii, nu mari, dar bune! Desi par a pleca cu totii de acolo!

www.carbuna.org spunea...

Sunt două feluri de televiziuni: televiziunea inteligentă, care face cetăţeni greu de guvernat, şi televiziunea imbecilă, care face cetăţeni uşor de guvernat.

Unknown spunea...

bravo, frumos review. Prot TV ramine favoritul meu. Jurnal TV daca zici ca vor sa treaca 100% in romana ii sustin si ii apreciez.restul canalelor nu merita atentie din partea mea.

Trimiteți un comentariu