18 decembrie 2010

Istoria unui ziar


Titlul e despre Ziarul de Fotbal, un proiect conceput şi lansat în primăvara acestui an. Având ca autori bloggeri şi jurnalişti liber-profesionişti, publicul fiind doar din mediul virtual, din internet, fiecare număr a ziarului actualemente este citi de câteva mii de oameni. Din considerentul că totul s-a început de la resurse minime, fără buget şi investiţii, cifra cititorilor pentru fiecare număr s-a ridicat la ordinul miilor. Oare nu e senzaţional acest lucru? Dar, totul a început..

Ziarul de Fotbal. Primul număr
De la ideea propusă de Alex Dumitru, autorul unuia dintre cele mai bune bloguri de fotbal din România,Blog de FotbalIvan Goncearuc a aranjat şi a machetat paginile iar aici s-a pus bifa în calendar: 8 Martie 2010, a apărut primul număr al Ziarului de Fotbal. Exclusiv în online, fără hârtie sau cerneală, promiţând un nou concept. Logo-ul în variantă roşie (actualmente verde), cu un buchet de flori pe el, depozitat undeva princolţurile internetului şi avându-i ca autori pe Sandu Grecu cu o ştire despre cum Sheriff a făcut cluburile moldoveneşti capi de serie în competiţiile Europene, pe Claudiu Bancu, Nicu Lungu cu un articol despre “Greutăţile lui Adrian Mutu”, cât şi unele bloguri ca fotbal123.com sau cdf-curier.blogspot.com.
Numărul 2, numărul 3, suplimente, autori noi, pagini mai multe, cititori în număr mai mare, creştere vertiginoasă. Astfel paginile ziarului au devenit mai tot mai atractive şi interesante, astfel încât numărul 6 să fie citit de 1516 persoane. Şi reacţiile din partea utilizatorilor se strecurau mai intens. Până la numărul 13 nu a fost mult. De ce 13? Fiindcă atunci Ziarul de Fotbal a revenit într-un nou format, odată cu deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal.

Ziarul de Fotbal. Numărul 13
Pas în pas cu mondialul, iar aici a început o nouă etapă. Reacţii, comentarii ale meciurilor, rezultatelor, evenimentelor. Suplimente interesante şi captivante. Chiar îmi amintesc momentele de lectură din timpul competiţiei, iar de suplimente nu cred că e necesar să deschid paranteze: galerie foto cu soţiile starurilor de la mondiale, fotbalişti surprinşi în diferitie ipostaze şi alte suplimente. Mondialul s-a încheiat, nu şi Ziarul de Fotbal.
Dacă e luni – e Ziarul de Fotbal, un calificativ tematic. Sub acest slogan s-au mai scurs şi alte numere, în prezent până la cifra de 21. Autori noi, teme abordate diverse, autori debutanţi, inclusiv eu. Mii de cititori, zeci de autori şi coperte, sute de articole şi imagini, toate şi-au făcut loc sub un singur proiect –Ziarul de Fotbal.

| Preluare: Blogul lui Radu Lisiţa
| Vadim Zgherea 2010

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu