10 septembrie 2010

Chisinaul pe jos, sau cat de lung e drumul de acasa pan` la scoala...

Deja 2 ani ma tot "slujesc" cu studiile in Chisinau. Cred ca l-am trcut pe jos de vre-o 6 ori...e mare...nu foarte insa nu despre asta vreau sa vorbesc. Cand vad ceva anormal in oras fac o poza si ma gandesc ca sa arat tuturor ce maladii are orasu asta. Deci, incepand de la microbuzele inghesuite in care stam ca carnea inconserva pot sa deduc ca o ducem rau, dar nu chiar asa rau cum isi inchpui altii. La noi inainte ca sa treci drumul pe asa-numita zebra trebuie sa ai un obstacol, caci altfel nu e frumoasa si interesanta viata...ca de exemplu pe str. Bucuresti la intersectie cu str. Ciuflea, trecerea de pietoni are un asa obtacol (vedeti imaginea de mai jos):
Adica treci, doar ca sari...inainte de asta. Nu departe de locul faptei mai gasim o banala cadere de litere...in MallDova...mai sigur in Palatoria de haine de la parter. Banala cadere, nu?
Exact in apropiere de MallDova este asa un colegiu, micut si negasit de nimeni, unde invat eu, asa ca acolo cineva facea pr faptului ca are gazda pentru fete..de fapt pentru feti avea...
La 32 pasi (mari) mai jos, am numarat eu,...spre strada Odessa, este o poarta mare, pe ea scrie "Zlaya sobaca", desi chiar sub inscriptie statea un sarman caine pierdut de undeva si cineva...poate era si flamand...?
Unde sunt cei de la ocrotirea animalelor? Nu ei sunt obligati sa aiba grija de cainii fara stapan?

Nu am mers in acea zi mult pe jos, eram obosit dupa ore..insa va promit ca mai fac ture de zi prin Chisinau, si mai gasesc eu, sper, desi ar fi bine sa nu gasesc, situatii si locuri neobisnuite! Mersi mult dragilor!

| Imagini: Personale; www.virtualchisinau.com
| Vadim Zgherea 2010

1 comentarii:

Veaceslavv spunea...

Chestia cu intersectia de la Bucureşti, e o măgărie sau a poliţiei rutiere sau a vre-o unui prost, acum ca să traversezi, de fapt, de ce s-a pus acel gard? pentru ca pe acolo nu e voie să traversezi ci trebuie să traversezi alte 4 drumuri pentru ca să-ţi continui drumul drept înainte...

Trimiteți un comentariu