22 iunie 2011

Televiziuni ocupate

Industria televiziunii moldovenești, sofisticată, mare, captivantă uneori, dar plină de...liber! De ce zic liber? Vă explic mai jos.
Avem zeci de posturi de televiziune, deja, în Moldova. Avem unele care își aleg publicul după interese, după ceea ce prezintă, după timp și după audiență. Avem unele ce se sortează drept instituții distinse, avem și zero-uri.
Vorbind pe rând de fiecare televiziune prezentă cu trup și suflet în Moldova, ne dăm seama că unele din ele lucrează doar pentru orele de mare audiență, și gata. În rest ne dau pe micul ecran programe seci, filme aiurite, piratate, și care doar ocupă timpul liber dintre programele foarte importante, sau dinaintea lor.

Printre aceste posturi se numără și altele, care nu se prind că puțini le privesc, însă continuă munca lor, asiduă, cu programe proaste, și în marea audiență, în orele când toți se așează acasă pe fotoliu pentru a viziona un oarecare program, mai arată și banalități. De ce oare, acele posturi, mici, căci sunt câteva, nu ar face un trust, o companie, dar la urma urmei un nou post, comun, pe care vor da doar programe bune, la care vor munci mai mulți oameni competenți, sau mai puțin, dar care totuși vor munci la ceva. Nu vor merge la serviciu cu ideea că peste 8 sau mai mule ore trebuie să părăsească sediul, obosit, însă, ca remunerare, la sfârșitul lunii să ia și bani pe statul lui acolo.

Nimeni încă nu s-a gândit să facă ceva bun și în Moldova? Da! Avem noi câteva posturi bune, într-adevăr, dar sunt puține, degetele de la o mână îmi ajung să le număr.

La treabă lenoșilor, să faceți piața media la noi să prospere, nu să lingă înghețată. Să trăiți!

| Vadim Zgherea

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu