27 aprilie 2011

Offfffffffffffffff, Nisporeni!

Adorabila mea colegă, Marina, ce vine din Nisporeni, a scris un articol taaaare frumos despre cum PUBLIKA face treabă "bună"! Eu aş lua, ideea acestui articol ca o critică! Ia luaţi şu citiţi!

În decursul săptămânii curente Publika TV a difuzat în mod intens reportaje despre oraşul Nisporeni. Acestea prezintă localitatea drept „o adevărată groapă de gunoi”. Locuitorii sunt indignaţi de imaginea deformată a oraşului creată de postul Publika TV.
Reporterul PublikaTV a vorbit cu primarul oraşului, Ion Gangan, dar declaraţiile sale nu au fost difuzate. Publika a relatat doar părţile negative ale acestui oraş. De aici apare întrebarea firească: cât de obiectiv şi echidestant este acest pot de televiziune?
Publika nu a studiat cazul îndeajuns, dar deja emite concluzii, prezentînd întregii ţări oraşul Nisporeni în calitate de ”gunoişte veritabilă”.
Primarul oraşului a explicat reporterului nostru care este cauza unor probleme din Nisporeni: „Cei de la Consiliul Raional se plâng că nu sunt bani pentru repararea drumurilor. Noi avem bani. Doar că uniii membri ai *** de la consiliu ne pun beţe-n roate”.
Dacă postul TV se vrea o platformă publică în care fiecare „spune ce gândeşte”, de ce nu a spus nimic despre schimbările ce au avut loc în Nisporeni în ultimii 4 ani? De ce nu a remarcat faptul că la Nisporeni s-au născut oameni mari şi mari campioni, nu doar republicani, ci europeni şi mondiali. Oameni care au adus faima unei mici ţări precum Moldova. Mihail şi Nicolae Cociu, campioni la Moto-Cross, halterofilul Igor Bour sunt doar câţiva din cei care au făcut mari schimbări în Nisporeni şi Moldova.
De ce nu s-a vorbit despre deschiderea unui centru de zi pentru nevoiaşi. Deja sunt două astfel de centre în Nisporeni. Banii pentru acest centru au venit din Austria. Ca şi sursele finaciare pentru construcţia apeductului. Apoi iluminarea străzilor, ameliorarea stării din licee, gazificarea oraşului, nemaivorbind de repararea sălii de forţă de pe teritoriul stadionului oraşului. Sala în care s-a desfăşurat Campionatul Republican la Haltere.
Nisporeni are mari parteneri stăini şi ca rezultat atrage multe investiţii. Cu părere de rău, doar jumătate sunt acceptate, deoarece anumiţi consilieri, identitatea cărora primarul nu a precizat-o, „pun beţe-n roate”.
Unul din aceste parteneriate este cel cu Scoţia, reprezentată de Charlie Nicolson. Din investiţii scoţiene au fost procurate pentru Nisporeni patru maşini de pompieri şi patru ambulanţe echipate 100 %, dintre care doar una a fost adusă la Nisporeni, celelalte au fost redistribuite de guvernanţi spre alte destinaţii. Totuşi, datorită lui Charlie Nicolson, la începutul săptămânii viitoare în ţară urmează a fi aduse încă patru maşini de pompieri.
Acestea sunt adevăratele probleme şi adevăratele realizări ale oraşului Nisporeni, care au trecut pe lângă obiectivele camerelor video ale Publika TV.
Locuitorii oraşului Nisporeni își manifestă speranţa că reprezentanţii Publika TV în cadrul transmisiunii de vineri, din 29 aprilie curent, îşi vor cere scuze de la ei şi vor discuta problemele reale ale acestui oraş minunat din inima Codrilor.

Publika, bun venit la Nisporeni!

| Autor: Marina Artene

1 comentarii:

Martina Toacă spunea...

Offfffff Adorabilul meu coleg...Tu mereu cu aceeaşi dispoziţie... Vadim Thk much :)

Trimiteți un comentariu