7 august 2010

Realitatea invatamantului moldav

Ne trezim pe 1 septembrie cu mii de studenti ce nu au capatat un loc la o institutie d invatamant. De ce? Lgeislatia e proasta la noi. Nu intra cei ce merita la buget. Am consultat cazurile mai multor prieteni ce anul asta au admis undeva si am dedus urmatoarele. Copii ci ani intregi au mancat bucati din carte, ies cu note de 9 si ceva, nu pot intra la buget. Insa copii care ani in sir nu fac mai nimic decat se cearta cu profesorii la final au 10 pe linie si intra fara probleme la buget. Nu pra cred ca e normal. Chiar deloc! De ce cei de la nordul republicii au note atat de mari? Oare-s mai destepti ca toti cei din restul tarii? Nu prea cred! Ideea este urmatoarea! Elevii de la nord, tare se roaga la final profesorilor sa le puna note mari pentru o suma mare...nu toti, nu zic de toti elevii. Unii doar! Insa cum la noi ori nu avem legi la domeniu, ori ele nu lucreaza bine, ori nu e buna legea...ar fi cel mai bine ca fiecare elev, ce doreste sa admita undeva, inainte de a prezenta nota din carnet, sa treaca un test, daca pica testul, afara! Asa, cred eu, cei cu cunostinte v-or avea mai mult noroc! Pana atunci suferim! Asteptam sa faca ceva statul, necerandu-i nimic, sufland in fluiesr si alinand copilaria!

P.S. Astept si sugestii la tema. Poate nu am spus eu tot!?

Si inca ceva! Prosti mai sunt aia de la conducere ce doresc obiectul "Bazele ortodoxiei" sa il introduca obligatoriu! Parerea mea!

| Imagine: Google.com
| Vadim Zgherea 2010

1 comentarii:

Anonim spunea...

sistem de invatamint infestat de coruptie, de mentalitatea URSS, de moldovenism si nepotism, de obraz gros de cioric, de avaritie si saraci.Poftim! priviti si admirati aceasta priveliste incintatoare a invatamintului din Moldova. O tortura mintala, unde copilului i s eimpun materii pe care , de la natura, nu poate sa le asimileze, astfel fiinf umilit si in plus i se duce media pe apa simbetei. In tarile civilizate elevul are dreptul sa isi aleaga sa invete ce isi doreste, la noi!! tre sa stim tot! ok, dar iata aceasta metoda si duce la aparitia fenomenului de cersire a notelor. Sa spunem lucrurilor pe nume: bacul e o afacere profitabila, un bussines, din care motiv parazitii cu multi bani platesc notele, si au locuri la buget. Daca as fi ministrul invatamintului, lumea mi-ar multumi, va asigur!

Trimiteți un comentariu