27 iulie 2010

Privim televizorul

Toti comenteaza...fiecare de partea sa, televiziunile din Moldova! Pana la aparitia Jurnal TV si PUBLIKA TV nimeni nu dadea pic de critica sloganurilor televiziunilor moldave. Desi multstimatul publicist Constantin Tanase abordase tema sloganului PUBLIKA in forma "Spune ce gandesti, dar gandeste-te ce spui", el, poate gresesc cand zic asta, a uitat sa mai dea de inteles ca si sloganul PRO TV CHISINAU care e "Gandeste liber!" are un sens ce duce mult spre gandire. Eu as combina toate cele 3 slogane, adica cel al PUBLIKA, al PRO TV-ului si cel creat de C. Tanase. Sa vedem ce iese. Gandeste liber ce spui si Spune ce gandesti! Frumos, nu? Macar e original. Insa daca sa privim mai practic acest lucru, tam-tam-ul de pe langa sloganele televiziunilor a fost creat pentru a atrage o mai mare atentie catre public! Nu degeaba PUBLIKA  spus ce gandeste si a creat vorba mult strigata si comentata de lume! Acum sa trecem la scuzele care ar trebui o televiziune sa le ceara in fata celor care a gresit. Mai scurt! Daca in timpul unui articol televizat se fac greseli...sau nu se indica sursa..etc. pai se cere scuze. Dupa cate stiu eu, scuzele se posteaza in emisie dar si pe site-ul oficial al postului, nu-i asa? Pai accesez publika.md, dau la cautare cuvantul "scuze", gasesc 2 articole in care PUBLIKA isi cere scuze pentru greseli dar si sursa neindicata. Intru pe protv.md, caut "scuze", gasesc, stiri despre Dansez pentru tine dar si multe alte stiri care nu pre au ceva cu scuzele. Ceva asemanator cu PUBLIKA nu gasesc. Intru pe jurnaltv.md, caut "scuze", gasesc o cautare cam nearanjata, cu titluri semnate xlm. Mai schimb paginile, gasesc o stire in care Muruianu isi cere scuze. Mai scurt...nimic de ceea ce doresc sa vad! Deci, din cele 3 televiziuni despre care am vorbit mai sus, doar PUBLIKA isi cere scuze pentru greseli, desi nu doar PUBLIKA greseste. Sa fiu sincer, la PRO TV si Jurnal am vazut poate tot atatea sau chiar mai multe greseli, ce sa facem? Asteptam, schimbari! Traim pana atunci si vizionam televiziuni! Si inca ceva! Rog cei ce tare iubesc o televiziune, sa nu o "mediatizeze" caci bate la ochi si comentarii se aduna, sau ei asta vor! Eu aici am prezentat rezultate concrete, nu vreau sa zic ca o televiziune e mai buna dar alta nu, toate-s bune la randul lor, doar ca trebuie sa le priveasca cineva! Va multumesc!

Daca doreste cineva, mai pune si un comentariu, daca nu, nu! Insa daca nu va place parerea mea, criticati-o!

| Vadim Zgherea 2010

4 comentarii:

Radu Lisița spunea...

C.Tănase probabil a criticat sloganul Publika fiindcă e slogan recent spre deosebire de cel al ProTV care e deja de 10 ani..

Csiting spunea...

Tocmai pentru că nu şi-a cerut scuze imediat se solicită de la PublikaTV 500 mii lei daune morale şi scuze publice! Dosarul este in judecata, se pare ca pe 4 august este prima şedinţă!

Veaceslavv spunea...

Ar trebui probabil să fie pusă întrebarea alt fel, nu ce posturi privim că poate privim mai multe dar care dintre ele ne informează după părerea noastră cel mai obiectiv.
Dar pînă la urmă zarva asta cu televiziunele a apărut cred eu că din cauza concurenţei, să fim cinstiţi pînă acum ProTv nu a avut concurenţă acum luptăm cu concurenţa, deci din aceasta avem de cîştigat noi - telespecatorii.

Vadim Zgherea spunea...

Pai PRO TV acum se simte mai rau...din cauza concurentei! Cele 2 tv noi nu prea! Ele sunt create de oameni ce vin dintr-un mediu unde concurenta e ceva original!

Trimiteți un comentariu