18 iulie 2010

Cetăţenii pe uşa din dos? | Preluare de pe Blogul lui Mihai Avasiloaie

Recent, într-un articol al publicaţiei germane “Der Spiegel” (există şi alte precedente), jurnaliştii germani îl acuză pe preşedintele României Traian Băsescu de faptul că a suplimentat numărul de paşapoarte româneşti acordate cetăţenilor R. Moldova.

Această acţiune este calificată de indignatul autor al articolului (care, apropo, este corespondentul “Der Spiegel” de la Moscova, ceea ce ne spune multe) ca fiind o acţiune prin care statul român bagă cetăţenii RM (acum şi ai României) în UE pe uşa din dos.

Ce să mai comentezi la o asemenea aberaţie? Adică interesul/dreptul legitim de a redobândi cetăţenia română al celor care şi-au pierdut-o prin voinţă srăină în urma anexării Basarabiei la Uniunea Sovietică în ’40 este de fapt o “băgare a cetăţenilor RM în UE pe uşa din dos”?

În mod normal, această afirmaţie nu trebuie să rămână nesancţionată, iar cererea de prezentare a unor scuze publice trebuia expediată acum 4-5 zile, imediat după apariţia articolului. Însă, mioriticii de noi, întotdeauna uităm (mai corect ar fi nu ştim) a ne face respectaţi. Vorba lui Grigore Vieru – “cât caracter, atâta ţară”.

| Preluare de pe Blogul lui Mihai Avasiloaie
| Vadim Zgherea 2010

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu